نماد سایت آکادمی ام اس

7 نکته روزانه برای مدیریت بیماری ام اس

7 نکته روزانه برای مدیریت بیماری ام اس

7 نکته روزانه برای مدیریت بیماری ام اس

با ایجاد تغییرات ساده در عادت ها و برنامه های روزمره می‌توان تفاوت زیادی در مدیریت ام اس ایجاد کرد. افراد مبتلا به ام اس می‌توانند ضمن راحت‌تر و ایمن‌تر کردن محیط زندگی خود، گامهایی در جهت تغذیه سالم و تا حد امکان، فعالیت بدنی برداشته، با صرف وقت و انرژی برای مراقبت از خود، تأثیر علائم بیماری را کاهش، و احساس سلامتی و بهزیستی خود را افزایش دهند.

 

مدیریت ام اس و تغییرات روزمره

در صورتی که با بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) زندگی می‌کنید، ممکن است لازم باشد برای حفظ سلامت و استقلال خودتان تغییراتی در روش انجام بعضی کارها ایجاد کنید. در نظر گرفتن مکانهای مخصوصی در خانه، و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، به نحوی که بتوانید کارهای روزمره را راحت تر انجام دهید و کمتر خسته شوید، می‌تواند مفید یا حتی ضروری باشد. اگر بر مراقبت از خود بخوبی تمرکز کنید، مسلما تفاوت ایجاد می‌کند. پیروی کردن از یک رژیم غذایی متعادل، و داشتن یک برنامه منظم ورزش یا فعالیت بدنی ممکن است تأثیرات سوء علائم بیماری را در شما کاهش دهد. در این مقاله، هفت نکته روزانه برای مدیریت بهتر بیماری ام اس پیشنهاد شده است که رعایت آنها می‌تواند در ارتقاء سلامتی و بهزیستی شما موثر باشد.

 

با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، و انجام راحت تر امور روزمره، خستگی کمتر و سلامتی و بهزیستی بیشتر می شود

 

ایجاد راحتی بیشتر در امور روزمره می‌تواند مصرف انرژی را در بدن شما کاهش دهد. شاید تعجب کنید که تغییرات کوچک چگونه تفاوت بزرگی ایجاد می‌کند. مثال های ساده ای که در اینجا آورده شده، بسته به شرایط فردی شما می‌تواند برایتان مفید باشد:

به یاد داشته باشید که می‌توانید از دوستان و اعضای خانواده خود هم کمک بگیرید. آنها می‌توانند برای سازماندهی یا خریداری چیزهایی که برای ایجاد تغییرات مبتنی بر راحتی لازم دارید، به شما کمک کنند.

 

بسیاری از افراد مبتلا به ام اس نسبت به تغییرات دما حساس هستند و هنگامی که احساس گرما می‌کنند، علائم بیماری در آنها بدتر می‌شود. این بدتر شدن نشانه عود واقعی ام اس نیست و با کاهش گرما بهبود می‌یابد. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، گزینه های زیر می‌توانند کمک کننده باشند:

خنک نگه داشتن بدن از بدتر شدن علائم بیماری ام اس در اثر گرما جلوگیری می‌کند

 

وقتی صحبت از راحت نگه داشتن بدن در شبانه روز می‌شود، نکات زیر نیز می‌توانند به راحتی شما کمک کنند.

 

خستگی یکی از علائم رایج ام اس است. سعی کنید در طول روز با سرعت خود، کار و فعالیت کرده، در صورت لزوم استراحت کنید. همچنین، با انجام تغییرات زیر می‌توانید از اتلاف انرژی خود جلوگیری کنید:

 

برخی از علائم رایج ام اس مانند کاهش کنترل حرکات و مشکلات تعادل، می‌تواند بالقوه بر ایمنی جسمی شما تأثیر بگذارد. اگر در خود علائمی می‌بینید که می‌تواند شما را در معرض خطر سقوط قرار دهد، با پزشک صحبت کنید و در صورت ضرورت، با اقدامات زیر از خود محافظت کنید:

نگرانی های خود در مورد زمین خوردن را با خانواده و دوستان در میان بگذارید. اگر تنها زندگی می کنید، آنها می‌توانند شما را چک کنند.

 

نصب میله و نرده اضافی در حمام و راه پله ها به افزایش ایمنی در بیماری ام اس کمک می‌کند

اگرچه خستگی یکی از علائم رایج ام اس است، اما ورزش قدرت، تعادل، استقامت و انعطاف پذیری شما را افزایش می‌دهد و شما به مرور در می‌یابید که تحرک داشتن بهتر است. بعلاوه، فعالیت بدنی خطر مواجهه با مشکلاتی مانند چاقی و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. ورزش سودمند در ام اس، الزاما شامل ورزشهای کاردیو یا تمرینات با وزنه نیست. بلکه می‌تواند شامل فعالیت های ملایم تری مانند باغبانی یا کارهای خانه باشد. هدف این است که شما روزانه فعال باشید و حرکت کنید.

 

پیروی از رژیم غذایی سالم برای همه مفید است، اما برای افرادی که با یک بیماری مزمن مانند ام اس زندگی می‌کنند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی به عملکرد بهتر کل بدن کمک می‌کند:

در صورت تمایل به مصرف هر نوع مکملی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، و در غیر این صورت هرگز مکمل جدیدی مصرف نکنید.

پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی در بیماری ام اس از اهمیت زیادی برخوردار است

ام اس گاهی باعث اختلالات شناختی می‌شود، که به نوبه خود منجر به بروز مشکلات بیشتری در مدیریت زندگی روزمره می‌گردد. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که می‌توان برای تربیت مغز و بهبود عملکرد کلی شناختی گامهای موثری برداشت. در مطالعه کوچکی که در سال 2017 انجام شد، بیماران مبتلا به ام اس در یک برنامه آموزشی عصب روانشناختی مبتنی بر رایانه شرکت کردند. افرادی که دوره را تکمیل کردند، از نظر حافظه و تسلط بر کلمات بهبود پیدا کردند. البته برای تجربه آموزش شناختی نیازی به شرکت در مطالعه تحقیقاتی نیست. گزینه های زیادی برای آموزش شناختی وجود دارد که می توانید در خانه امتحان کنید، مانند کار با پازل، بازی های فکری، یادگیری زبان دوم، یا یادگیری یکی از ادوات موسیقی. ممکن است این فعالیت ها به علائم ام اس کمک نکنند، اما حتما باعث می‌شوند که مغز شما بهتر کار کند.

منابع:‌ ۱

5/5 - (4 امتیاز)
خروج از نسخه موبایل