دانستنی‌های ام اس

مواردی که مبتلایان به ام اس باید در مورد کرونا بدانند

حتما شما هم تا الان اخبار مربوط به ویروس کرونا که طبق سازمان بهداشت جهانی به عنوان COVID-19 از اون یاد می‌شود را شنیده‌اید. کرونا یک ویروس تنفسیه که قبل از این بین انسان ها دیده نشده است. این ویروس به راحتی منتقل می شود و اگر مورد درمان قرار نگیرد ممکن است منجر به مرگ افراد شود. در این میان گروه های خاصی از مردم باید بیشتر مراقبت های لازم برای جلوگیری از ابتلا به کرونا رو انجام بدهند. افرادی با مشکلات تنفسی، کسانی که سیگار می‌کشند، افراد مبتلا به ام اس و… . ما سعی داریم تاثیر کرونا بر ام اس را در این مطلب بررسی کنیم.

تاثیر ویروس کرونا بر افراد مبتلا به ام اس

متاسفانه به دلیل تازه بودن این نسل از ویروس کرونا اطلاعات زیادی از اون در دست ما نیست ولی می دانیم که درمان های اصلاح پیشرفت یا همان DMT که با سرکوب کردن و یا اصلاح سیستم ایمنی بدن به بیماران ام اس کمک میکنه میتونه باعث شدت یافتن علائم ویروس کرونا در فرد شود.

اگر شما به ام اس مبتلا هستید و از DMT استفاده میکنید توصیه میکنیم در صورت مشاهده علائم ویروس کرونا این موضوع را با نورولوژیست خود و یا پزشکان متخصص دیگر در میان بگدارید.

علائم ویروس کرونا و روش های جلوگیری از ابتلا به آن

ویروس کرونا قابلیت تطابق پذیری بالایی دارد و به همین خاطر شناسایی و آنالیز کامل این ویروس کار را برای پزشکان سخت کرده است. در برخی موارد ویروس کرونا به ویروس های مشابه خودش یعنی SARS-Cov و MERS-Cov که در عمارات متحده عربی و چین در سال های گذشته دیده شدند تغییر هویت داده است.

از علائم بیشتر دیده شده ویروس کرونا می‌توان به تنگی نفس، سرفه و تب اشاره کرد.

برخی از علائم خطرناک این ویروس هم شامل بیماری پنومونی( بیماری تنفسی شبیه به ذات الریه)، از کار افتادن کلیه و مرگ هستند.

درصد زنده ماندن مبتلایان به ویروس کرونا هنوز قابل محاسبه نیست.

 

COVID19 - کرونا
COVID19 – کرونا

سازمان بهداشت جهانی تا به امروز چند راه برای مقابله با کرونا به مردم ارائه داده:

  • شستن مداوم دست با مایع های الکل دار بهداشتی و یا آب و صابون
  • موقع سرفه و یا عطسه دهان خود را با دستمال و یا یک پارچه تمیز بپوشانید
  • حداقل 1 متر از افراد دیگر فاصله بگیرید، مخصوصا افرادی که سرفه و یا عطسه می‌کنند
  • از لمس دهان، چشم و بینی خودداری کنید
  • هنگام درست کردن غذا نکات بهداشتی لازم رو رعایت کنید(تکه کردن گوشت بر روی سطوح بهداشتی، پخت مناسب غذا، شستن دست ها…)
  • استفاده از تجهیزات پزشکی مناسب برای محافظت از چشم دهان و بینی
  • حتی الامکان در خانه بمانید و از رفتن به مکان های شلوغ خودداری کنید

 

سعی کنید از ارتباط فیزیکی با افرادی که در مکان های مبتلا به کرونا بوده اند بپرهیزید. مخصوصا افرادی که در مراکز بهداشتی کار میکنند. در سایت بهداشت جهانی(https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports/) میتوانید لیست مناطق ثبت شده مبتلا به ویروس کرونا را ببینید.

افرادی که با حیوانات در ارتباط هستن باید شدیدا بهداشت را رعایت کنند. چراکه این ویروس از خود حیوانات نشأت گرفته است.

میتونید از ابتلا به این ویروس از طریق آزمایش PCR آگاه شوید. متاسفانه هنوز هیچ دارو یا واکسن خاصی برای مقابله با این ویروس ساخته نشده است .پزشکان تا به امروز فقط با مراقبت های ویژه موفق به دفع ویروس کرونا از بعضی بیماران شده‌اند. خوشبختانه به خاطر خطر بزرگی که این ویروس برای انسان ها دارند تمام کشور های دنیا به هر طریقی که می‌توانند در حال کمک به مقابله با این ویروس هستند.

مطالعات اخیر کرونا و بیماری‌های زمینه‌ای در ایران

تاکنون در ایران آقایان ۴۰٪ بیشتر از خانم‌ها به کرونا مبتلا شده اند. همچنین بر خلاف یافته های علمی ۵۵٪ از قربانیان این بیماری در ایران هیچگونه بیماری زمینه ای نداشته اند. لذا تاکنون در ایران خطر کرونا برای افراد دارای بیماری زمینه ای بیشتر از افراد سالم نبوده است، جای اظطراب و نگرانی نمی‌باشد مراقبت‌های معموله کفایت می‌کند.

 

5/5 - (25 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن