معرفی اپلیکیشنهای مدیریت ام اس
بیماری مولتیپل اسکلروزیس که با نام رایج ام اس (MS) شناخته میشود، با تاثیر بر روی مغز و نخاع علائم مختلفی مانند مشکلات تعادل و هماهنگی، مشکلات بینایی و شنوایی، خستگی، تغییر احساسات و مشکلات شناختی را به دنبال دارد. البته افراد مبتلا به این بیماری می توانند دوره بهبود طولانی با علائم کم داشته باشند. در این نوشته هدف معرفی اپلیکیشنهای مدیریت ام اس است.
خود مدیریتی ام اس
موسسات خیریه ام اس از جمله موسسه MS Trust و انجمن ام اس (MS) معتقدند که خودمدیریتی ام اس مزایای بسیاری برای افراد مبتلا به این بیماری خواهد داشت. در این زمینه اپلیکیشنهای متعددی برای کمک به بیماران ام اس وجود دارد که در چند دستهبندی زیر قرار دارند:
- خود مدیریتی ام اس شامل ثبت خاطرات روزانه و گزارشهای سلامتی
- بهترین اپلیکیشنها برای خستگی مربوط به ام اس
- بهترین برنامهها برای کاهش مشکلات شناختی مانند ضعف تمرکز و حافظه
- بهترین اپلیکیشنها برای دانش آموزان مبتلا به ام اس
این برنامهها شامل پیگیری داروهای شما، ملاقات با افراد مختلف برای حمایت شدن، بازیهای تقویت شناخت، ذهن آگاهی برای افزایش آرامش و برنامههای تناسب اندام میباشد. به این ترتیب اپلیکیشنها به حفظ سلامتی و انجام برخی فعالیتهای روزانه شما کمک میکنند. اکثر این برنامهها برای اندروید و ios به صورت رایگان در دسترس هستند، البته برخی برنامهها گزینههای اشتراک برای دریافت ویژگیهای بیشتر دارند. در ادامه بیشتر به معرفی اپلیکیشنهای مدیریت ام اس خواهیم پرداخت.
5 اپلیکیشن برتر برای خود مدیریتی بیماری ام اس
1. My MS Buddy
این اپلیکیشن که توسط وبسایت سلامتی Healthline ساخته شده است، برنامههای چت فردی و گروهی را برای مشاوره و پشتیبانی بیماران ام اس و یافتن جدیدترین اخبار و تحقیقات در زمینه ام اس ارائه میدهد.
2. My Multiple Sclerosis Diary
“دفتر خاطرات ام اس من” نام اپلیکیشن دیگری است که توسط شرکت Appxient ساخته شده است. این برنامه اندرویدی برای بیماران ام اس است که از داروهای تزریقی استفاده میکنند و میخواهند موجودی داروهای خود را بدانند. این برنامه به بیماران میگوید که چه زمانی داروها را از یخچال بیرون بیاورند و چه موقع و کجا آن را تزریق کنند.
3. My MS Team
این اپلیکیشن متعلق به My MS Team است که یک شبکه اجتماعی و گروه حامی بیماران ام اس میباشد. این برنامه حمایت عاطفی، آگاهی در مورد معالجه و روشهای درمان ارائه میدهد. در این برنامه بیماران ام اس میتوانند عکسهای خود را منتشر کنند، فراز و نشیبهای روزمره خود را به اشتراک بگذارند، در بخش پرسش و پاسخ جستجو کنند و افراد محلی را یافته و با آنها ملاقات داشته باشند.
4. MS Focus Radio
MS Focus یک بنیاد و سازمان غیر انتفاعی برای کمک به بیماران ام اس و خانواده های آنان است تا بتوانند کیفیت زندگی خود را حفظ کنند. اپلیکیشن MS Focus Radio یک رادیو آنلاین با اطلاعات مفید و کاربردی است که در 24 ساعت شبانه روز در دسترس قرار دارد. برنامههای متعددی مانند چگونگی نفس کشیدن و یوگا برای کمک به رفع مه مغزی، تمرین خود مراقبتی عاطفی و چگونگی استفاده از مراقبتهای بیمار محور در این اپلیکیشن وجود دارد.
5. Health Log
این اپلیکیشن اندرویدی کمک میکند که وضعیت سلامتی و علائم بیماری ام اس را بهتر ردیابی کنید. با هر بار ورود میتوانید میزان درد، موقعیت، محرکهای احتمالی، معالجه یا هرگونه تسکین را ثبت کنید. گزارشهای ثبت شده در بلندمدت آماری را به شما ارائه میدهد که در صورت لزوم میتوانید به متخصصان سلامت نشان دهید.
بهترین اپلیکیشنها برای خستگی مربوط به ام اس
خستگی یکی از شایعترین علائم ام اس است که بر عملکرد برخی افراد تاثیر زیادی میگذارد، اما راههایی برای مدیریت خستگی و به حداقل رساندن اثرات آن بر زندگی بیماران ام اس وجود دارد. ما در اینجا دو برنامه که میتواند به شما کمک کند را معرفی کردهایم.
1. MS Energise
این اپلیکیشن در سال 2017 توسط محققان دانشگاه اوکلند در نیوزیلند و بورنموث انگلستان ایجاد شد. MS Energise به مدیریت خستگی ام اس با رویکرد درمان شناختی-رفتاری میپردازد.
2. Mental Fatigue app
یک اپلیکیشن ساده برای ترسیم سطوح خستگی و تغییر انرژی در زمانهای مختلف است. با کمک این اپلیکیشن بیماران ام اس میتوانند نمودارها و لیستهایی را ایجاد کنند تا یک نمای کلی از خستگی خود داشته باشند. آگاهی از زمان و شدت بروز خستگی در طول روز به افراد کمک میکند که برای انجام کارهای روزمره خود برنامهریزی بهتری داشته باشند.
بهترین اپلیکیشنها برای تقویت شناخت
بیماری ام اس بر عملکرد شناختی افراد تاثیر میگذارد. بنابراین افرادی که به دنبال تقویت مهارتهای شناختی خود هستند، میتوانند از این برنامهها با بخشهای مختلفی مانند بازی، حافظه و تمرین ذهنی استفاده کنند.
1. NeuroNation
NeuroNation اپلیکیشنی موثر در تقویت حافظه و بهبود تمرکز است که برنده جایزه سلامت Leonardo است و در پلی استور بیش از 250000 نظر 5 ستاره را به خود اختصاص داده است. این برنامه توسط تیم NeuroNation متشکل از کارشناسان فناوری اطلاعات و با همکاری بخش روانشناسی تجربی و عصب شناسی دانشگاه برلین انجام شده است. طرفداران NeuroNation این برنامه را سرگرم کننده توصیف میکنند.
2. Train your brain
این اپلیکیشن اندرویدی بیش از یک میلیون بار دانلود شده است و نظرات پنج ستاره برخی از کاربران قدیمی خود را کسب کرده است. Train your brain در طراحی خود تقویت حافظه، تفکر فضایی و بهبود تمرکز را مورد توجه قرار داده است.
3. Elevate Brain Training Games
این اپلیکیشن برنامههای شخصی برای تمرین ذهنی ارائه میدهد که به بهبود توجه، مهارت صحبت کردن، سرعت پردازش، حافظه و مهارتهای ریاضی کمک میکند.
بهترین اپلیکیشنها برای دانش آموزان مبتلا به ام اس
متاسفانه بیماری ام اس افراد در سنین کم را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. اگرچه اپلیکیشنهای محدودی به طور خاص برای مبتلایان ام اس در سنین جوانی طراحی شده است، اما برنامههای زیادی وجود دارد که میتواند با ویژگیهای پشتیبانی و چالش های سرگرم کننده به این گروه سنی کمک کند. در اینجا چند مورد از این برنامهها را معرفی میکنیم.
1. SuperBetter
Super Better یک اپلیکیشن برتر با بیش از 5000 نظر 5 ستاره در پلی استور است. این برنامه سرگرم کننده و خلاقانه به افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی، درد مزمن و شرایط دیگر کمک میکند تا انعطافپذیری بیشتری برای دستیابی به اهداف خود داشته باشند. این برنامه از طریق محرکهای روانشناختی بازی، به انعطاف پذیری و قویتر شدن برای زندگی کمک میکند.
2. notOK
notOK برنامهای رایگان است که توسط یک نوجوان برای نوجوانان طراحی شده است. این برنامه دارای یک دکمه قرمز بزرگ است که با فعال شدن آن دوستان نزدیک، خانواده و گروه پشتیبان بدانند فرد به کمک نیاز دارد. کاربران 5 مخاطب مورد اعتماد خود را به گروه پشتیبانی اضافه میکنند، تا در صورت ضربه زدن به دکمه هراس دیجیتال یک پیام به همراه موقعیت مکانی فرد برای آنها ارسال شود. در این پیام آمده است که: ” سلام من خوب نیستم، لطفا با من تماس بگیرید، پیام بدهید و یا مرا پیدا کنید”.
3. AV1 Robot app
AV1 Robot میتواند در کلاس حضور داشته باشد و مانند چشم و گوش دانش آموز عمل کند. بنابراین دانش آموز میتواند تمام آنچه را که ربات ثبت میکند در خانه بر روی گوشی خود مشاهده کند. آنها میتوانند حرکات ربات را از طریق موبایل یا تبلت خود کنترل کنند و از طریق میکروفون موجود در دستگاه با همکلاسیهای خود صحبت کنند. هزینه این برنامه یا دستگاه به طور معمول توسط مدارس پرداخت میشود.
اگر تجربهای در ارتباط با ام اس دارید میتوانید در بخش دیدگاهها با بقیه به اشتراک بگذارید.
https://abilitynet.org.uk/news-blogs/best-apps-managing-multiple-sclerosis