دانستنی‌های ام اس

واکسن کرونا و ام اس

مطالعات بالینی در مورد واکسن کرونا و ام اس

شیوع بیماری کرونا یا همان ویروس کووید 19 از سال 2019 جنبه‌های مختلفی از زندگی تمام مردم جهان را تحت تاثیر قرار داد. یکی از جنبه‌هایی که تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفت، مراقبت های پزشکی از جمله مدیریت بیماری ام اس بود. اگرچه اطلاعات مربوط به بیماران ام اس که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، هنوز محدود است، اما انجمن ملی ام اس آمریکا اطلاعات جدید در این زمینه را به اشتراک می‌گذارد تا در اسرع وقت به پاسخ‌هایی برای بیماران برای واکسن کرونا و ام اس برسیم.

 

گابریل پاردو مدیر مرکز ام اس بنیاد تحقیقات پزشکی اوکلاهاما اظهار داشته است که یکی از نگرانی‌های مطرح در رابطه با این بیماری، افزایش حساسیت یا عوارض ناشی از بیماری کرونا بود. به طور گسترده‌تر نگرانی‌ها در مورد داروهای مورد استفاده در این زمینه بود، چرا که همه آنها بر سیستم ایمنی اثر می‌گذارند. بنابراین توصیه‌های متعددی از سوی نهادها و سازمان‌ها ارائه شده است.

با این حال به همان اندازه که دستورالعمل‌های منتشر شده توسط کنسرسیوم مراکز بیماری ام اس توضیح داده شده است، به همان اندازه نیز اختلاف بین این دستورالعمل‌ها باعث ایجاد سردرگمی شده است.

کرونا و عود بیماری ام اس

عفونت ها به طور کلی ممکن است علائم جدی یا فعالیت جدید MRI را تحریک کنند و از آنجایی که کووید 19 یک عفونت است، ممکن است عود ام اس رخ دهد. گاهی اوقات تب می‌تواند باعث بدتر شدن موقتی سایر علائم ام اس شود. پس اگر در مورد علائم خود نگران هستید، با پزشک خود تماس بگیرید.

تاثیر کرونا بر افراد تحت درمان‌های اصلاحی (DMTs)

جوزف برگر پزشک متخصص ام اس از دانشگاه پنسیلوا در فیلادلفیا می‌گوید که مشکل اصلی ما نداشتن اطلاعات قوی در مورد تاثیر ام اس بر کرونا و برعکس اثر کرونا بر بیماران ام اس بود. مساله مهم‌تر اینکه افراد تحت درمان های اصلاح کننده ام اس (DMTs) چگونه به کرونا پاسخ می‌دهند و آیا این امر باعث افزایش شیوع و مرگ و میر کرونا می‌شود.

در این راستا یک تلاش متمرکز در مرکز ام اس برای ثبت پرونده‌های بیماران ام اس که به کرونا مبتلا شده بودند، به وجود آمد. انجمن ملی ام اس، کنسرسیوم مراکز ام اس و انجمن ام اس کانادا در ثبت این اطلاعات همکاری داشتند.

 

تاکنون بسیار باعث اطمینان خاطر است که هیچ شواهد روشنی مبنی بر اینکه بیماران ام اس در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت یا ایجاد عوارض قرار دارند، وجود ندارد. به نظر می‌رسد که آنها خطر مشابه با عموم مردم را دارند و بیماری های مشابه نقش یکسانی دارند. محققان ایتالیایی 232 بیمار را که از نظر آزمایش کرونا مثبت بودند یا مشکوک به داشتن عفونت بودند، ارزیابی کردند. اکثر این بیماران با ذات الریه خفیف داشتند یا فاقد آن بودند.

این عفونت در 4 نفر شدید در نظر گرفته شد و برای شش بیمار در سطح بحرانی بود (نارسایی تنفسی، شوک سپتیک و اختلال عملکرد یا نارسایی چند عضو و بستری در بیمارستان). از این 6 بیمار بحرانی یک نفر بهبود یافت و 5 نفر(2%) فوت کردند. وضعیت این دسته از بیماران به شرایطی از جمله همبودی (وجود همزمان دو بیماری)، ناتوانی بیشتر یا سن بالای 50 سال متمایل بود.

 

پیرو این مطالعه، مطالعه دیگری بر روی 347 بیمار مبتلا به ام اس در فرانسه انجام شد. محققان این پژوهش دریافتند که عوامل خطر برای اشکال شدید کووید 19 ناتوانی عصبی، سن و چاقی(با بیماران دارای مقیاس ناتوانی بالا(EDSS) و سن بالا) است که بیشترین خطر ابتلا به کرونا شدید را دارند، اما هیچ ارتباطی بین DMT و شدت بیماری کرونا وجود ندارد.

گزارش‌های Anecdotal حاکی از آن است که مبتلایان ام اس از جمله کسانی که از درمان‌های اصلاح کننده ام اس (DMTs) استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ویروسی کووید 19 نیستند، همچنین در معرض عوارض بیشتری از کووید 19 شدید نسبت به سایر افراد قرار ندارند.

داروهای ام اس و کرونا

جوزف برگر اظهار داشت: “نگرانی به خصوصی در مورد داروهایی مانند لمترادا ( آلمتوزوماب) و کلادریبین (MavenClad) وجود داشت که به عنوان روش درمانی برای بازسازی ایمنی طبقه‌بندی می‌شوند”. ما با توجه به سایر افراد تحت درمان DMTs تصور نمی‌کردیم که مشکل خاصی وجود داشته باشد. پس به این شکل عمل کردیم که در مدیریت بیماری ام اس چیزی را تغییر ندهیم.

به ثبت اطلاعات ادامه دادیم تا برداشت اولیه ما تایید شد. در نتیجه به نظر نمی‌رسد که تاثیر قابل توجهی بر بیماری یا مرگ و میر با توجه به درمان‌های اصلاحی از جمله کلادریبین که بیماران ام اس استفاده می‌کنند، وجود داشته باشد.

 

ما افراد زیادی داریم که کلادریبین را به تازگی شروع کرده‌اند یا در حال درمان با کلادریبین بوده‌اند و به کرونا مبتلا شده‌اند. آنها عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند و به نظر می‌رسد حجم بالای اطلاعات ثبت شده این موضوع را تایید می‌کند.

توصیه برای بیماران ام اس

در گزارش جوزف برگر و همکارانش، آنها توصیه کرده‌اند که بیشتر بیماران مبتلا به ام اس درمان‌های اصلاحی خود را ادامه دهند، خصوصا بیمارانی که خطر ابتلا به کرونا برای آنها کم می‌باشد. آنها افزودند که تصمیمات درمانی باید متناسب با شرایط فردی هر بیمار باشد، به خصوص برای افرادی که خطر ابتلا به عفونت و یا عوارض جدی ناشی از کرونا را دارند.

انجمن ملی ام اس در رهنمودهای درمانی خود توصیه کرده است که تصمیمات در مورد درمان‌های اصلاحی(DMTs) برای هر بیمار باید به صورت فردی و توسط تیم ارائه دهنده خدمات درمانی او گرفته شود. در این تصمیم‌گیری باید عوامل بیماری، خطرات و مزایای درمان اصلاح کننده (DMTs) و خطرات مرتبط با کووید 19 در نظر گرفته شود و اینکه افراد مبتلا به ام اس که در تحت درمان‌های اصلاحی بوده‌اند، باید به درمان ادامه دهند.

نتایج اولیه تاثیر کرونا و ام اس بر یکدیگر

بررسی‌ها نشان داده است افرادی که از نظر کووید 19 مشکلات قابل توجهی داشته‌اند و مبتلا به ام اس هستند، در بیشتر موارد افراد مسن با بیماری های زمینه‌ای دیگر هستند که خطر ابتلا به کرونا و مرگ و میر را افزایش می‌دهد و اغلب اوقات تحت هیچ درمانی نیستند یعنی بیماری ام اس آنها غیر فعال است.

جوزف برگر اظهار داشت که حتی برخی درمان‌های اصلاحی (DMTs) می‌توانند با محدود کردن پاسخ ایمنی تهاجمی که شدیدترین عوارض مربوط به کووید 19 می‌شود، اثر سلامت بخشی داشته باشند. به طور مثال فینگولیمود به عنوان دارویی برای ناراحتی حاد تنفسی در بیماران کرونا در حال آزمایش است.

واکسن کرونا و ام اس

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چگونه بیماران مبتلا به ام اس به واکسن احتمالی کرونا پاسخ نشان خواهند داد. آیا این واقعیت که آنها از داروهای تاثیرگذار بر سیستم ایمنی بدن استفاده می‌کنند، توانایی پاسخ مناسب به واکسن را کند می‌کند و یا اثر آن را کاهش می‌دهد؟

هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه نداریم. جوزف برگر تایید کرد که ممکن است تقلیل پاسخ واکسن با بعضی داروها مانند آنتی بادی‌های مونوکلونال (anti-CD20) که توسط بیماران استفاده می‌شود و یا سایر داروها رخ دهد. ممکن است افراد مبتلا به ام اس که از این داروها استفاده می کنند، نیاز به بیش از یک دوز واکسن داشته باشند و برای اطمینان از کافی بودن می بایست پاسخ آنتی بادی مورد کنترل قرار گیرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد که پزشکان به طور معمول برای بیماران ام اس که در روند درمان‌های اصلاحی (DMTs) هستند، توصیه می‌کنند از هر نوع واکسن ویروس زنده اجتناب نمایند. با این حال او گفت که به نظر می‌رسد تعداد کمی واکسن ویروس زنده در حال تولید است و واکسن‌هایی که در ایالات متحده در حال تولید هستند، واکسن ویروس زنده نمی‌باشد. بنابراین هر یک از این واکسن‌ها صرف نظر از روش درمانی اصلاح کننده بیماری باید برای مبتلایان ام اس نیز خوب باشد.

 

در پایان لازم به ذکر است افراد مبتلا به ام اس لزوما برای انجام غربالگری کرونا را ندارد، اما اگر علائمی از کووید 19 را تجربه کردید، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید و تمام داروهایی که مصرف می‌کنید را با مراقبت‌های پزشکی در میان بگذارید.

 

 

 

اگر تجربه‌ای در ارتباط با ام اس یا کرونا دارید میتونید اینجا با بقیه به اشتراک بگذارید.

منبع:

کرونا و ام اس

چالش های بالینی: MS و COVID-19

 

آیا ابتلا به کرونا احتمال عود در بیماری ام اس را افزایش می‌دهد؟

بله، بروز برخی علائم شدید مانند تب در بیماری کرونا ممکن است باعث تحریک و افزایش سایر علائم شود.

آیا بیماران تحت درمان‌های اصلاحی ام اس احتمال بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند؟

خیر، تاکنون هیچ شواهد روشنی مبنی بر این موضوع وجود ندارد.

مصرف داروهایی مانند کلادریبین چه اثری بر مبتلایان کرونا دارد؟

ما افراد زیادی داریم که کلادریبین را به تازگی شروع کرده‌اند یا در حال درمان با کلادریبین بوده‌اند و به کرونا مبتلا شده‌اند. آنها عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند.

واکسن کرونا برای بیماران ام اس چگونه پاسخ خواهد داد؟

هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اما ممکن است نیاز به دوز بیشتری از واکسن داشته باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن