دانستنی‌های ام اسزندگی با ام اس

عسل و ام اس: آیا عسل برای بیماری ام اس مفید است؟

آیا ارتباط عسل و ام اس در رژیم غذایی مثبت است؟ به تازگی، علم تغذیه ثابت کرده که غذا می تواند از جهات مختلف بر سلامت و رفاه ما تأثیر بگذارد. این امر به ویژه در مورد افرادی که شرایط مزمن خاصی دارند، مانند بیماری خود ایمنی مولتیپل اسکلروزیس صادق است.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به غلاف محافظ، به نام میلین می کند و رشته های عصبی نخاع و مغز را می پوشاند، دچار اختلالات مغزی و ارتباط آن با بدن می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، منجر به بروز بیماری ام اس می شود.

علائم بیماری ام اس ممکن است بسیار متفاوت باشد، اما غالبا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن
  • خستگی
  • مشکلات حافظه و تغییرات شناختی
  • تغییرات خلقی یا افسردگی
  • مشکل در راه رفتن، مسائل مربوط به تعادل و سرگیجه
  • نابینایی یا کم شنوایی
  • مشکلات مثانه و روده
  • فلجی

رژیم غذایی مناسب تاثیر زیادی در کاهش و مدیریت علائم ام اس دارد. یکی از غذاهای مفید برای این بیماری عسل است. این ماده غذایی خاصیت التهابی دارد که برای این بیماری بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله در زمینه ارتباط عسل و ام اس و خاصیت ضد التهابی آن سخن می گوییم.

تغذیه مناسب برای بیماری ام اس

علائم بیماری ام اس با توجه به نوع تغذیه می تواند تشدید یا کاهش یابد. در حالی که هیچ رژیم خاصی برای حمایت از افراد مبتلا به ام اس یافت نشده است، با این همه رژیم غذایی مناسب بخش مهمی از مراقبت فرد در صورت ابتلا به بیماری ام اس است.

کریستی اپستاین، پزشک پرستار در بخش عصبی ایمونولوژی در مرکز پزشکی وکسنر دانشگاه ایالت اوهایو در کلمبوس، می گوید “رژیم غذایی می تواند بر سلامت کلی افراد مبتلا به بیماری مزمن تأثیر مثبت بگذارد”. همان طور که این موضوع در رابطه با سایر بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی نیز ثابت شده است.

او می گوید ارتباط بین غذا و ام اس قابل توجه است. خطر ابتلا به MS در افراد زیر بیشتر است:

  • افرادی که رژیم غذایی نامناسب دارند.
  • افرادی که دچار چاقی هستند.
  • افرادی که کمبود ویتامین دی دارند.
  • مصرف سیگار

این عوامل می توانند منجر به افزایش التهاب در سراسر بدن شوند و زمینه را برای بیماری MS فراهم کند. همچنین ممکن است علائم را بدتر کرده و باعث تشدید آن شود. به این ترتیب، محققان یک رژیم غذایی ضد التهابی برای کمک به افراد مبتلا به ام اس پیشنهاد می کنند تا علائم کمتری داشته باشند(1).

 

ارتباط عسل و ام اس

مغز اندام نظارتی با عملکردهای مهم مانند حفظ هموستاز بدن، یادگیری و حافظه است. هر گونه آسیب عصبی می تواند منجر به مرگ یا انحراف عملکردی سلول های عصبی شود و در نتیجه تخریب عصبی و از دست دادن عملکرد حرکتی و عملکردهای اجرایی مغز مانند حافظه می شود.

پشتیبانی علمی قوی برای توسعه عوامل تغذیه ای به عنوان درمان های جدید محافظ عصبی وجود دارد و عسل یکی از آنتی اکسیدان های امیدوار کننده برای بیماران ام اس است.

عسل دارای ارزش غذایی قابل توجهی است. عسل خام دارای اثرات ضد اضطرابی، ضد در ، ضد تشنج و ضد افسردگی است و وضعیت اکسیداتیو مغز را بهبود می بخشد.

چندین مطالعه مکمل عسل نشان می دهد که پلی فنول های عسل دارای اثرات محافظتی عصبی و نوتروپیک هستند. ترکیبات پلی فنول عسل، گونه های اکسیژن فعال بیولوژیکی را که باعث سمیت عصبی و پیری می شوند و همچنین رسوبات آسیب شناختی پروتئین های تا نشده مانند بتا آمیلوئید را از بین می برد.

ترکیبات پلی فنول عسل با فشار اکسیداتیو و چالش های آپوپتوز مستقیم آمیلوئید بتا، ناشی از متیل جیوه و رتینوئید مقابله می کنند. عسل خام و پلی فنول عسل باعث کاهش التهاب عصبی ناشی از میکروگلیا می شود که ناشی از آسیب ایسکمی خونرسانی مجدد یا نوروتوکسین های ایمونوژنیک است.

مهم تر از همه، پلی فنول های عسل با التهاب عصبی در هیپوکامپ، ساختار مغزی که در حافظه فضایی نقش دارد، مقابله می کند. پلی فنول های عسل همچنین از طریق مقابله با نقص حافظه، باعث ایجاد حافظه در سطح مولکولی می شوند.

 

چندین مطالعه نشان می دهد که تعدیل مدارهای عصبی خاص، زمینه ساز تقویت حافظه و اثرات عصبی پلی فنول های عسل است.

اطلاعات محققان مستلزم ارزیابی فواید عسل خام و ترکیبات جداگانه آن در بیماری های عصبی خاص مانند AD، PD و HD است. تأثیر بیوشیمیایی نهایی عسل بر اختلال عملکرد میتوکندری، آپوپتوز، نکروز، سمیت تحریکی و التهاب عصبی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

علاوه بر این ، اکتشاف آبشارهای سیگنالینگ سلولی واقعی که با پلاستیسیته سیناپسی مرتبط هستند، ممکن است مداخلات درمانی خاصی را با استفاده از عسل ارائه دهد. تأثیر عسل بر روی پلاستیسیته سیناپسی در شرایط عادی و بیماری نیز باید تعیین شود. مدارها و گیرنده های عصبی که در اثرات عصبی دارویی عسل دخیل هستند، مانند فعالیت های ضد اضطراب، ضد درد، ضد تشنج و ضد افسردگی، باید با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گیرد(2).

عسل و ام اس: خاصیت ضد التهابی

همان گونه که گفته شد، التهاب نقش اصلی در ایجاد بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، آرتریت و بیماری های عصبی است که چالش بزرگی برای درمان دارد. با شواهدی در مورد نقش تعدیل تغذیه در جلوگیری از بیماری های مرتبط با التهاب، علاقه مندی به کشف ارتباط غذاهای طبیعی از جمله عسل و ام اس با اقدامات درمانی و پیشگیرانه افزایش یافته است. عسل، یک ماده تغذیه ای سالم است که اخیرا علاقه زیادی به اقدامات بیولوژیکی و بالینی آن در برابر بیماری های مزمن ناشی از التهاب از جمله شده است (3).

منابع: ۱۲۳

4.6/5 - (11 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن