زندگی با ام اس

7 غذایی که هنگام ابتلا به ام اس از پزشک خود بپرسید

غذاهای مضر برای ام اس

حفظ یک رژیم غذایی مغذی برای سلامت کلی شما بسیار مهم است، همچنین میتواند به مدیریت علائم ام اس کمک کند. از سوی دیگر غذاهایی که میبایست از آنها اجتناب کنید، به اندازه غذاهایی که باید در رژیم خود داشته باشید حائز اهمیت هستند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با همیت تغذیه و 7 غذایی که هنگام ابتلا به ام اس از پزشک خود بپرسید با شما صحبت کنیم.

نقش تغذیه بر مدیریت ام اس

در نگاه اول به نظر میرسد که رژیم غذایی شما نقش چندانی در مدیریت ام اس (بیماری که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر میگذارد) ندارد. اما قضیه کاملا برعکس است؛ خوردن غذاهای سالم و پرهیز از غذاهای نه چندان سالم، در واقع میتواند به مدیریت بیماری ام اس کمک کند. جدای از بهبود سلامت کلی، خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، پروتئین کم چرب و لبنیات کم چرب میتواند بازه زمانی بین عود بیماری ام اس را افزایش دهد.
مطالعهای که در سال 2015 در Nutritional Neuroscience منتشر شد، نشان میدهد که دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم میتواند به افراد مبتلا به ام اس کمک کند تا سلامت جسمی و روانی خود را تقویت کنند. از آنجایی که مواد غذایی مانند شکر و چربیهای ترانس علائم ام اس را بدتر میکند، پس انتخاب آنچه نباید بخورید نیز به اندازه آنچه باید بخورید میتواند اهمیت داشته باشد.

با این وجود هیچ رژیم غذایی خاصی که به طور خاص برای افراد مبتلا به ام اس توصیه شده باشد، وجود ندارد. بنابراین مهم است که با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا برنامهای مناسب شما ارائه دهد. با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید این غذاها را از رژیم غذایی خود حذف نمایید، صحبت کنید.

چربیهای اشباع شده

چربیهای اشباع شده - ام اس
چربیهای اشباع شده – ام اس

چربیهای اشباع در درجه اول از محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب حاصل میشود. آنها همچنین در غذاهایی که روغن پالم و روغن نارگیل دارند، یافت میشود. چربیهای اشباع به عنوان افزایش دهنده LDL با کلسترول بد شناخته میشوند. کلسترول بالا میتواند منجر به تصلب شرایین شود که خطر حمله قلبی و سکته را بالا میبرد. مطالعه منتشر شده در فوریه 2018 در Scientific Reports نشان میدهد که افراد مبتلا به ام اس نسبت به سایرین در معرض خطر بیشتری برای مشکلات قلبی هستند.

علاوه بر این کتی کاستلو معاون بهداشت و درمان انجمن ام اس میگوید:”به نظر میرسد که بیماریهایی مانند فشارخون و بیماریهای قلبی عروقی باعث بدتر شدن بیماری ام اس میشود”. بنابراین مهم است که از چربیهای ناسالم دوری کنید.

چربیهای ترانس

چربیهای ترانس - ام اس
چربیهای ترانس – ام اس

شما همچنین میبایست از غذاهای حاوی چربی ترانس مانند کلوچه، کراکر، پای و دیگر محصولات بستهبندی شده تجاری دوری کنید. امی جیمسون پتونیک متخصص تغذیه بالینی در کلیولند میگوید: ” کلمات کلیدی برای جستجوی برچسبهای تغذیهای در شناسایی چنین محصولاتی عبارتند از روغن هیدروژنه و روغن ترد کننده شیرینی”. او میگوید که: ” ما میدانیم چربیهای ترانس التهاب داخل رگ های خونی را افزایش میدهد و به این ترتیب منجر به بروز بیماری قلبی عروقی میشود”.

شیر گاو

شیر گاو - ام اس
شیر گاو – ام اس

طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال Autoimmune Diseases در سال 2010 علاوه بر اثرات مضر چربی اشباع موجود در شیر گاو، برخی افراد مبتلا به ام اس ممکن است که برخی پروتئین های خاص موجود در شیر واکنش نشان دهند. با این حال محققان همین تحقیق اظهار داشتند که این موضوع به اندازهای قوی نیست که بتوان از سایر مواد مغذی موجود در شیر چشم پوشی کرد. در واقع یک تحقیق دگر که در مارس 2013 در مجله تحقیقات علوم پزشکی منتشر شد، نشان داد که افراد مبتلا به ام اس بیشتر از سایر افراد به شیر گاو واکنش نشان نمیدهند.

اگر می خواهید شیر گاو را از رژیم غذایی خود حذف کنید تا ببینید آیا به بهبود علائم ام اس شما کمک می کند یا خیر، مطمئن شوی که مقدار زیادی کلسیم، پروتئین و ویتامین D را از سایر منابع غذایی دریافت می کنید. شیر سویا، شیر بادام و شیر بادام هندی کلسیم بیشتری نسبت به شیر گاو دارند، بنابراین میتوانند جایگزینهای خوبی برای شیر باشند. به خصوص اگر به لاکتوز شیر حساس هستید.

شکر

شکر - تغذیه ام اس
شکر – تغذیه ام اس

مقدار زیاد شکر به ویژه به صورت شیرینی می تواند باعث افزایش وزن شود. این در حالی است که شما نباید وزن خود را افزایش دهید، چرا که تحرک و انجام کارهای روزانه را برای شما دشوارتر میکند. همچنین افزایش وزن باعث افزایش خستگی که از علائم رایج ام اس است میشود. برای رد کردن یک دسر به انگیزه بیشتری نیاز دارید؟ طبق گفته انجمن ملی ام اس از آنجا که شکر یک ماده غذایی التهابی است، ممکن است بر روی ام اس شما اثر منفی بگذارد.

سدیم

سدیم - تغذیه ام اس
سدیم – تغذیه ام اس

بررسی برچسبهای غذای برای سدیم را شروع کنید. مطالعهای که در آوریل 2015 در Neurology منتشر شد، نشان میدهد که هر چه میزان سدیم در رژیم غذایی افراد مبتلا به ام اس بیشتر باشد، احتمال عود بیماری آنها و خطر ابتلا به ضایعات جدید بیشتر خواهد بود.

در اینجا یک دلیل دیگر برای تجدیدنظر در عادت مصرف نمک وجود دارد: مصرف سدیم بیش از حد می تواند فشار خون را افزایش دهد و فشارخون بالا با کاهش امید به زندگی در افراد مبتلا به ام اس همراه است. طبق گفته انجمن قلب آمریکا مصرف روزانه کمتر از 2300 میلی گرم سدیم برای افراد سالم و کمتر از 1500 میلیگرم سدیم برای افرادی که در مورد سلامت قلب خود نگرانی دارند، توصیه میشود.

کربوهیدرات تصفیه شده

کربوهیدرات تصفیه شده - تغذیه ام اس
کربوهیدرات تصفیه شده – تغذیه ام اس

از برنج سفید، نان سفید و غلات سرد صبحانه دور شوید. این کربوهیدراتهای فراوری شده می توانند به سرعت سطح قند خون را افزایش دهند و بر سلامت قلب شما تاثیر بگذارند در عوض به سراغ گزینههای سالمتری مانند نان غلات کامل، برنج قهوهای، جو و ماکارونی گندم کامل بروید. این گزینههای سرشار از فیبر میتوانند به شما در کنترل یبوست (از علائم بیماری ام اس) کمک کنند. همچنین میتوانند با القای حس سیری بیشتر، افزایش وزن شما را متوقف کنند.

گلوتن

گلوتن - تغذیه ام اس
گلوتن – تغذیه ام اس

مطالعه منتشر شده در BMC Neurology در مارس 2011 نشان داد که بیماری سلیاک که یک بیماری خود ایمنی است و با عدم تحمل گلوتن مشخص میشود، در بین افراد مبتلا به ام اس نسبت به جمعیت عمومی شیوع بالاتری دارد. گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت میشود.

افرادی که مبتلا به سلیاک ( بیماری گوارشی وراثتی  است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) ایجاد می شود ) هستند، باید از مصرف گلوتن به طور کامل اجتناب کنند تا از آسیب روده جلوگیری نمایند. اما بسیاری از افرادی که بیماری سلیاک ندارند نیز وقتی گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف میکنند، احساس بهتری دارند.
با این حال هیچ شواهدی مبنی بر اجتناب از مصرف گلوتن برای افراد مبتلا به ام اس که بیماری سلیاک ندارند، وجود ندارد. اما اگر با سایر موارد تسکین نمییابند، کاهش گلوتن ممکن است یک گزینه باشد.

 

اگر تجربه‌ای در ارتباط با ام اس یا رژیم غذایی دارید میتوانید اینجا با بقیه به اشتراک بگذارید.

 

منبع 7 غذایی که هنگام ابتلا به ام اس از پزشک خود بپرسید و تصاویر مربوطه همه از سایت everydayhealth

 

آیا برای بیماران ام اس رژیم غذایی خاصی وجود دارد؟

خیر، برای مبتلایان ام اس تنها برخی توصیهها و اجتناب ها در رژیم غذایی وجود دارد.

تغذیه سالم چه تاثیری بر بیماری ام اس دارد؟

بازه زمانی بین عودهای بیماری را افزایش میدهد.

چربیهای ترانس و اشباع چه تاثیری بر بیماری ام اس دارد؟

چربیهای ترانس و اشباع با افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی، وضعیت بیماری ام اس را بدتر میکند.

بیماران ام اس بر روی برچسب های مواد غذایی به چه مواردی باید توجه کنند؟

روغن هیدروژنه، روغن ترد کننده شیرینی و میزان شکر و سدیم موجود در آن

4.1/5 - (8 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن