آغوش ام اس یکی از علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا همان ام اس است که احساسی مانند بسته شدن یک نوار به دور قفسه سینه یا بالا تنه را در فرد مبتلا به ام اس ایجاد میکند. این مورد از علائم بیماری ام اس با عنوان کمربند ام اس نیز معروف است.
مانند بسیاری از علائم ام اس، این علامت نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. افراد مختلف آن را با حالاتی مانند فشار، تیر کشیدن، قلقلک، درد یا احساس سوزش توصیف میکنند. این افراد ناراحتی ایجاد شده را در محدوده “رنجش آور تا دردناک” بیان کرده اند. این علامت معمولا چند ثانیه طول میکشد، اما ممکن است تا چند روز نیز ادامه یابد.
همه چیز را حتما ابتدا با پزشک خود چک کنید.
آغوش ام اس در چه قسمت هایی از بدن احساس میشود؟
افراد مبتلا به ام اس ممکن است این درد را در زیر قفسه سینه خود و یا هر نقطه دیگری بین گردن تا کمر احساس کنند. این علامت در برخی افراد احساس سوزش و سوزن سوزن شدن و در برخی دیگر فشار بر روی دندهها ایجاد میکند که نفس کشیدن را دشوار میسازد. از سوی دیگر برخی از افراد مبتلا به ام اس این درد را در دست یا پاهای خود و برخی در اطراف سر احساس میکنند.
چه عواملی باعث آغوش بیماری ام اس میشود؟
نام علمی آغوش ام اس dysesthesia یا اختلال حسی است که در نتیجه آسیب وارد شده به اعصاب نخاع و مغز روی میدهد. ام اس در انتقال عادی پیامها به مغز اختلال ایجاد میکند و تفسیر سیگنالهای دریافتی را برای مغز دشوار میسازد.
در چنین شرایطی مغز میتواند با یک احساس یا ترکیبی از چند حس مانند سوزن سوزن شدن، خارش، سوزش، تیر کشیدن یا احساس شوک الکتریکی واکنش نشان دهد.
بسیار مهم است بدانید که این احساسات نشانه آسیب به محلی که حس میشوند نیست، بلکه آسیب در اعصابی است که وقایع رخ داده در قسمتهای مختلف بدن را به مغز انتقال میدهد.
البته درد در قفسه سینه میتواند از این قاعده کلی مستثنی باشد، پس باید توسط یک پزشک معاینه شود تا مطمئن شوید که بیماری قلبی نیست؛ مگر اینکه به عنوان آغوش بیماری ام اس تشخیص داده شده باشد.
آیا درمانی برای آغوش ام اس وجود دارد؟
روشهای غیر دارویی
برخی افراد سعی میکنند خودشان علائم آغوش ام اس را کنترل کنند. یکی از این راهها انتخاب لباس است که به عقیده آنها کمک میکند بتوانند به بهترین نحو با این علائم کنار بیایند.
برخی لباسهای تنگ و برخی لباسهای گشاد و راحت را ترجیح میدهند. این انتخاب بستگی به این دارد که در چه نوع لباسی بیشتر احساس راحتی میکنید. پیش فرض ذهنی آنها این است که لباس راحت کمک می کند در هنگام بروز این عللامت راحتتر با آن کنار بیایند.
راه حلهای دیگر برای کنترل علائم آغوش ام اس که شامل روشهای درمانی غیر دارویی میباشد عبارتند از:
● ورزش
● پیادهروی
● حرکات کششی
● یوگا
● شنای ملایم
● فعالیتهای توصیه شده توسط فیزیوتراپیست.
● خواب کافی
● مدیتیشن
همچنین شواهدی مبنی بر تسکین درد ام اس با طب سوزنی وجود دارد. توصیه هایی ساده از جمله نوشیدن آب به مقدار کافی، رژیم غذایی سالم، استفاده از کمپرس گرم و ماساژ نیز میتواند در تسکین درد ناشی از این علامت موثر واقع شود.
درمانهای دارویی
آغوش بیماری ام اس اغلب نیازی به درمان دارویی ندارد، اما اگر ادامه پیدا کند و یا بسیار دردناک شود، داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین و پرگابالین و داروهای ضد افسردگی مانند آمی تریپتیلین میتواند به شما کمک کند. هر دو نوع شیوه درمانی نحوه واکنش سیستم عصبی مرکزی به درد را اصلاح میکنند.
در برخی موارد نیز افراد از داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن، پمادهای تسکین درد و داروهای ضد اسپاسم برای تسکین درد این علامت استفاده میکنند.
باید بدانید که آغوش بیماری ام اس اگرچه یک درد عضلانی است، اما منشا عصبی دارد؛ به عبارت دیگر یک درد عصبی است و به همین سبب درمان آن کمی دشوار است. در چنین شرایطی تاثیر مسکنهای بدون نسخهای مانند ایبوپروفن و استامینوفن بسیار کم خواهد بود.
از سوی دیگر درمانهای که برای درد عصبی استفاده میشود، در اصل برای شرایط دیگری تایید شدهاند و روش کار آنها برای درد عصبی به طور کامل واضح نیست.
با این حال سه کلاس دارویی که برای تسکین درد این علامت به کار میرود، شامل موارد زیر است:● داروهای ضد اسپاسم (دیازپام)
● داروهای ضد تشنج(گاباپنتین)
● داروهای ضد افسردگی(آمی تریپتیلین)
در برخی موارد نیز ممکن است پزشک شما دارویی مانند دولوکستین هیدروکلراید یا پرگابالین را تجویز کند. بهتر است بدانید این دارو برای درمان درد نوروپاتیک(درد عصبی) در دیابت تایید شده است، بنابراین تجویز آن برای ام اس یک تجویز خارج از برچسب طبق نظر پزشک محسوب میشود.
همواره در نظر داشته باشید که اطلاعات ارائه شده در این مطلب جنبه خبری و اطلاعاتی دارد و به هیچ عنوان مشاوره پزشکی، تشخیص یا درمان ارائه نمیدهد. بنابراین بهتر است بعد از مطالعه چنین مطالبی با پزشک خود در مورد شرایطی که دارید، صحبت کنید و برای یافتن پاسخ سوالات خود از او مشورت بگیرید.
هیچ گاه صرفا به خاطر مطالبی که خودتان خوانده اید، توصیه های پزشک را نادیده نگیرید و یا در دنبال کردن آن وقفه ایجاد نکنید.
منبع : همه چیز در مورد علامت آغوش در بیماری ام اس
احساس درد، سوزش، تیر کشیدن در ناحیه بین گردن تا کمر یا قفسه سینه برای افراد مبتلا به ام اس که شبیه به در آغوش گرفته شدن و بسته شدن است.
این علامت نوعی درد عصبی است که ناشی از اختلال و آسیب به وجود آمده در سیستم عصبی مرکزی بیماران مبتلا به ام اس میباشد.
به کار بردن روشهایی مانند یوگا و مدیتیشن، ورزش با حرکات کششی ملایم، تغذیه سالم و خواب کافی اثر بسیار مناسبی در کنترل این علائم دارد.
بله در برخی موارد که درد شدت بگیرد یا مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، برخی داروهای موثر در درمان درد عصبی از جمله داروهای ضد اسپاسم، ضد تشنج و ضد افسردگی موثر واقع میشوند.